Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

kapcsolat: nakiakiraly921@gmail.com

Nem tudják kivégezni, mert túl kövér

2013.08.22. 08:56

Nem tudják végrehajtani a halálos ítéletet egy siralomházban lévő amerikai rabon, mert mértéktelen túlsúlya miatt nagy valószínűséggel csak erős kínok árán tudnák rögzíteni neki a méreginjekció beadásához szükséges infúziót.

Amerika Ohio államában a halálra ítélt bűnözőket méreginjekcióval végzik ki, ám az erősen túlsúlyos Ronald Post most az ítélet elhalasztását kérte, mondván: az előkészületek vélhetően indokolatlanul erős kínokat okoznának neki. A most 53 éves rabot közel 30 éve tartják a rácsok mögött, miután 1983-ban lelőtt egy szállodai alkalmazottat. A férfi jogi képviselői arra hivatkoznak az ítélet halasztását célzó beadványukban, hogy a kövérség miatt nehezen hozzáférhető az elítélt vénája és az egyéb egészségügyi problémák miatt összességében “súlyos testi és lelki fájdalommal” kellene szembenéznie a kivégzésekor.

A januárra tervezett kivégzés nem az első, amelyben kétségek merülnek fel a végrehajtást illetően: 2008-ban már érkezett egy hasonló halasztási kérelem a szövetségi bíróhoz, ám akkor elutasították a kétszeres gyilkosságért elítélt Richard Cooey beadványát. Az ő ügyvédei arra hivatkoztak, hogy a börtönkoszt és a mozgás lehetőségeinek korlátozása erősen hozzájárult a súlyproblémák kialakulásához, és ez igencsak megnehezíti a kivégzést végrehajtó személyzet dolgát, hogy megfelelő vénát találjanak a halálraítélten.

A felvetés nem volt teljesen alaptalan: 2007-ben ugyancsak Ohio egyik börtönében mintegy két órán keresztül küzdöttek a kivégzők azzal, hogy beszúrják az infúziós tűt Christopher Newton karjába, a börtön szóvivője pedig elismerte, hogy a méretei miatt okozott ez problémát. 1994-ben egy másik elítélt, Mitchell Rupe halálos büntetése háromszori halasztás után végül életfogytiglanira mérséklődött, őt akasztani akarták, ám ugyancsak a túlsúlya miatt a bíró elismerte, hogy túlontúl kockázatos lenne a végrehajtás. Végül 2006-ban természetes halállal halt meg a börtönben.

A bejegyzés trackback címe:

https://nakiakiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr415470602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása